старт / пресса
Facebook Logo

пресса

Barátságos macik

A barátság és az egyetértés jegyében Hollywoodban, Klaus Wowereit Berlin meleg polgármestere, szerdán leleplez egy, a békét és a toleranciát jelképezÕ szobrot. A szobor Berlin városának ajándéka, melyet egy helyi mûvész festett meg.

A 213 cm magas, 45 kg súlyú, üvegszálból készült medvét Klaus Wowereit adja át Sal Guarriello-nak, West Hollywood polgármesterének és a városi tanács többi tagjának. Németország fÕkonzulja, Hans Wendler és a német konzulátus több tagja is részt vesz az eseményen.

"A jóakarat, az egyetértés és a barátság szellemében, örömmel fogadjuk el ezt a macit, mint ajándékot Berlin városától." - mondta Guarriello. "Megtiszteltetés számunkra Klaus Wowereit-et körünkben üdvözölni. West Hollywood büszke arra, hogy Amerikában a másodikként kiválasztott város, aki ilyen macit kaphat."

Az üvegszálas macikat a béke és a tolerancia megtestesítÕinek szánják. West Hollywood Buddy Bear-t egy helyi mûvész, Johnmichael Hull festette. Hull egy hatalmas fehér galambot, egy nagy szivet, a szívárványszínû és a német zászót álmodta a szoborra.

West Hollywood Buddy Bear a második ilyen maci az Egyesült Államokban, az elsÕt New York városa kapta az év elején. A medve Berlin címerállata és 1280 óta a város jelképe és talizmánja.

A napokban is tart Berlinben a "Buddy Bear Show", melynek keretén belül 125 egyénileg tervezett medvét mutatnak be. Minden egyes macit az általa képviselt ország mûvészei festettek meg. A magyar macit Radák Eszter festette.


Diesen Artikel finden Sie im Original mit Bildern unter http://pride.hu/print.php?sid=621.

 

 
 

© 2020 Buddy Bär Berlin GmbH
Eine Initiative von Eva und Dr. Klaus Herlitz

Privacy notice
Imprint